Fizioterapie
Fizioterapia include ansamblul aplicațiilor terapeutice având la bază utilizarea agenților fizici (precum undele magnetice, undele mecanice, crio-termoterapia, dar mai ales curenții electrici). Fizioterapia este o practică cu ajutorul căreia mușchii, articulațiile și membrele superioare și inferioare își recapătă mobilitatea. Fizioterapia este utilizată frecvent ca o metodă de recuperare după o boală sau un traumatism, dar poate fi utilizată și pentru a îmbunătății circulația sau pentru a ameliora durerea. Fizioterapia tratează aproape orice boală care afectează mușchii, nervii sau articulațiile. Cu toate acestea, poate trata și afecțiuni precum cele respiratorii, dar și leziuni provocate în urma unei activități sportive.

Afecțiuni ce pot fi tratate cu ajutorul fizioterapiei:
- Durerile musculare: Prin fizioterapie se reduce rigiditatea și durerea și se poate îmbunătății fluxul de sânge către mușchi.
- Leziunile sportive: Sportivii apelează adesea la fizioterapie pentru a reduce durerea provocată de accidentări, dar și pentru a-și spori flexibilitatea.
- Artrita: Bolile precum artrita reduc mobilitatea articulațiilor, însă fizioterapia încearcă să inverseze acest proces. În cazul în care pacienții au o vârsta înaintată, fizioterapeutul va adapta programul în funcție de starea generală de sănătate a acestora.
- Problemele respiratorii: Fizioterapia este utilizată, destul de des, la pacienții cu fibroză chistică, deoarece aceasta ușurează respirația și îmbunătățește postura pacientului.
- Recuperare medicală: Recuperarea medicală prin fizioterapie este foarte importantă și poate fi folosită atât în cazul bolilor, cât și după unele traumatisme grave. De exemplu, programele pentru bolile cardiace și pulmonare vor ajuta pacienții prin îmbunătățirea circulației și prin refacerea funcțiilor normale ale corpului. În cazul în care o persoană a suferit un accident grav, fizioterapia poate facilita procesul de vindecare sau poate chiar diminua durerea.